Η ελληνική κληρονομιά είναι αιώνια και εμπνευσμένη. Οι Έλληνες αντιμετώπισαν πολλές τραγωδίες, αλλά κατάφεραν να τις ξεπεράσουν και να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Αυτό οφείλεται στη δύναμη που τους έδινε ο Ελληνικός Πολιτισμός και στο βαθιά ριζωμένο σύστημα αξιών τους. Η ιστορία της Ελλάδας μας διδάσκει πολλά για την κοινωνική ζωή, την πολιτική και την ανθρώπινη ύπαρξη και αποτελεί χρήσιμο οδηγό για το παρόν και το μέλλον μας. Ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Ελληνικό Πολιτισμό.
Η σημασία της εκπαίδευσης
Η εκπαίδευση είναι σημαντική για τους Έλληνες γιατί θεωρείται ως πρακτικό μέτρο επιτυχίας και τρόπος διαφυγής από τη φτώχεια.
Οι Έλληνες θέλουν τα παιδιά τους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή από ό,τι εκείνοι, λαμβάνοντας σωστή εκπαίδευση. Για να το κάνουν αυτό, κάνουν μεγάλες θυσίες για να προσφέρουν στα παιδιά τους ποιοτική εκπαίδευση.
Η ελληνική οικογένεια
Η οικογένεια θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς στην ελληνική κοινωνία. Οι ελληνικές οικογένειες συνήθως χωρίζονται μεταξύ της βασικής οικογένειας και της ευρύτερης οικογένειας. Η βασική οικογένεια αποτελείται από τους γονείς και τα παιδιά τους, ενώ η ευρύτερη οικογένεια είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς αποτελείται από όλους τους συγγενείς και τις δικές τους βασικές οικογένειες. Όλα τα παραπάνω αποτελούν έναν στενό κύκλο και οι δεσμοί μεταξύ των μελών είναι αρκετά ισχυροί.
Η ελληνική διατροφή
Η ελληνική διατροφή είναι ευρέως διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτή τη διατροφή, οι άνθρωποι καταναλώνουν τροφές που είναι πλούσιες σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και μονοακόρεστα λίπη, όπως ελαιόλαδο, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, ψάρια και σπόρους. Ο στόχος της διατροφής είναι να μειώσει τη φλεγμονή στο σώμα από τα υψηλά επίπεδα ωμέγα-6 λιπαρών οξέων που βρίσκονται στο κόκκινο κρέας και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Ελληνική φιλοσοφία και μαθηματικά
Βασικές μαθηματικές και φιλοσοφικές αρχές προέρχονται από τους αρχαίους Έλληνες. Παρ’ όλα αυτά, είχαν διαφορετικές σκέψεις και προβληματισμούς και για τα δύο θέματα. Για παράδειγμα, ο Πλάτωνας πίστευε ότι τα Μαθηματικά ήταν μια αφηρημένη έννοια, ενώ ο Αριστοτέλης θεωρούσε ότι τα μαθηματικά ήταν ένας τρόπος εξέτασης του φυσικού κόσμου.
Πλούσια δημοκρατική παράδοση
Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν δημοκρατία. Η λέξη «δημοκρατία» προέρχεται από δύο ελληνικές λέξεις που σημαίνουν λαός (δήμος) και εξουσία (κράτος). Η πρώτη γνωστή δημοκρατία στον κόσμο αναπτύχθηκε στην Αθήνα γύρω στον 5ο αιώνα π.Χ. Η ελληνική ιδέα της δημοκρατίας ήταν διαφορετική από τη σημερινή δημοκρατία, επειδή, στην Αθήνα, όλοι οι ενήλικοι πολίτες έπρεπε να συμμετέχουν ενεργά στην κυβέρνηση. Για να ψηφίσουν, οι πολίτες έπρεπε να παρευρεθούν στη συνέλευση την ημέρα της ψηφοφορίας. Αυτή η μορφή διακυβέρνησης ονομάζεται άμεση δημοκρατία. Στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία, οι πολίτες ψηφίζουν εκπροσώπους που δημιουργούν και αλλάζουν νόμους που διέπουν τους ανθρώπους αντί να ψηφίζουν απευθείας τους ίδιους τους νόμους.