ΓΙΑ ΜΜΕ

#GoodFood4All 

Στις μέρες μας τα τρόφιμα παράγονται με τη χρήση χημικών ουσιών που βλάπτουν την υγεία, την άγρια φύση και το περιβάλλον. Είναι συσκευασμένα σε πλαστικό και ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στο πιάτο μας. Οι αγρότες δεν έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, ενώ ταυτόχρονα η πρόσβαση σε ποιοτικά τρόφιμα και σωστή διατροφή δεν είναι πραγματικότητα για εκατομμύρια ανθρώπους.
Μέχρι τώρα, 60 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα χρήματα φορολογούμενων της ΕΕ, δαπανώνται για επιδοτήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), που χρηματοδοτούν κυρίως την εντατική και εργοστασιακή γεωργία. Αμέτρητες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η εντατική γεωργία καταστρέφει τους φυσικούς πόρους, τραυματίζει την άγρια φύση και συμβάλλει στην αλλαγή του κλίματος.
Η εκστρατεία “Good Food for All” διοργανώνεται από 25 εταίρους σε όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους», ένα τριετές πρόγραμμα για την προώθηση της υλοποίησης των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξης.

Κατεβάστε δωρεάν τις 4 μελέτες περίπτωσης.
Η ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Η ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
Η ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ
Η ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΥΓΙΗ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ

[/mk_fancy_title]

[/vc_column][/vc_row]

#FightIequalities

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Καταπολέμηση Ανισοτήτων» #FightIequalities του προγράμματος “Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους“, τοπικοί, εθνικοί και ευρωπαϊκοί φορείς από 15 χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους. Θέλουμε να ενισχύσουμε και να προωθήσουμε την κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική και πολιτική ένταξη όλων – ιδιαίτερα των γυναικών, των παιδιών και των μειονοτήτων. Θέλουμε ίσες ευκαιρίες, αντιστροφή των περικοπών στις δημόσιες επενδύσεις σε βασικές υπηρεσίες και συστήματα κοινωνικής προστασίας, κλιματική δικαιοσύνη και φορολογική δικαιοσύνη. Προωθούμε την ασφαλή, τακτική και υπεύθυνη μετανάστευση και την κινητικότητα των ανθρώπων και τον τερματισμό κάθε μορφής διάκρισης εις βάρος των γυναικών και των κοριτσιών. Χωρίς τη μείωση των ανισοτήτων, δεν μπορεί να επιτευχθεί κανένας από τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Κατεβάστε δωρεάν τις 3 μελέτες περίπτωσης.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

[/vc_column_text]
[/mk_fancy_title]
[/vc_column][/vc_row]

“ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΩΓΜΕΣ: ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΗΣ “ 

Η έκθεση αναδεικνύει τις επιπτώσεις των αυξανόμενων ανισοτήτων στους ανθρώπους και τον πλανήτη. Χαρτογραφεί την πραγματικότητα των διαφόρων μορφών ανισότητας, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποτελείται από 15 εθνικές εκθέσεις και 11 θεματικές αναφορές που διερευνούν βασικές διαστάσεις της ανισότητας, μεταξύ των οποίων το φύλο, την ηλικία, την αναπηρία, την εθνικότητα και την έλλειψη στέγης.

[/mk_fancy_title]

[/vc_column][/vc_row]

Journeys to Citizen Engagement: Action Research with Development Education Practitioners in Portugal, Cyprus and Greece

This collection provides research reports and publications which help to contribute to innovation in development education theory and practice. They act as a tool to stimulate greater critical reflection and learning amongst the development education community.