ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Το Σ.Ε.Π έχει σαν σκοπό την παροχή εξωσχολικής αγωγής σε Ελληνόπουλα με την εφαρμογή του Προσκοπικού συστήματος, το οποίο συνίσταται στη διάπλαση ηθικού χαρακτήρα και στην προσφορά φυσικής αγωγής, κυρίως με την ομαδική δράση, τη ζωή στο ύπαιθρο και το παιχνίδι. Το Σ.Ε.Π. ως φορέας μη τυπικής εκπαίδευσης αποσκοπεί στο να αναπτύξει τις ψυχικές, τις πνευματικές, τις κοινωνικές, τις ηθικές και τις φυσικές δυνατότητες των μελών του, ώστε να καταστούν χρήσιμοι, ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες, με επίγνωση της ευρύτερης αποστολής τους ως μέλη της τοπικής, εθνικής και διεθνούς κοινότητας.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μαρία Μπενά. Στοιχεία επικοινωνίας: Διεύθυνση: Πτολεμαίων 1, 116 35, Αθήνα, Ελλάδα – Τηλ: +30 210 7290046 –  Email: mbena@sep.org.gr – Ιστοσελίδα: http://www.sep.org.gr

ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ

Η Κάριτας (Αγάπη) υλοποιεί το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Καθολικής Εκκλησίας με οργάνωση, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια. Η Κάριτας είναι διεθνής οργάνωση με πάνω από 160 ανεξάρτητα μέλη. Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση μετά τον ΟΗΕ και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών και κοινωνικών κρίσεων, πολέμου και φυσικών καταστροφών. Επίκεντρο για την Κάριτας είναι πάντα ο άνθρωπος, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων και κουλτούρας. Στην Ελλάδα, η Κάριτας Ελλάς λειτουργεί από τις αρχές τις δεκαετίας του ’80 και το 1994 έλαβε νομική υπόσταση ως αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο. Εδρεύει στην Αθήνα και μέλη της είναι 11 Επαρχιακές Κάριτας από όλη την Ελλάδα. Τελεί υπό την αιγίδα της Ιερής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος για τη Φιλανθρωπία, την Αγαθοεργία και την Κοινωνική Συμπαράσταση με έμφαση στους φτωχούς, τους ευάλωτους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους συνανθρώπους μας. Η Κάριτας Ελλάς συντονίζει την επιχειρησιακή δράση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, υλοποιεί κοινωνικό έργο και συνηγορεί για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο, για όλους τους ανθρώπους.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μαρία Κουτάτζη, Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής και Συνηγορίας. Στοιχεία επικοινωνίας: Διεύθυνση: Καποδιστρίου 52, ΤΚ 10432 Αθήνα – Τηλ: +30 210 5247990  – Email: koutatzi@caritas.gr – Ιστοσελίδα: http://caritas.gr/

ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ

Το Κέντρο Ζωής ιδρύθηκε το 1991 και είναι το πρώτο αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα που έχει ως κινητήρια αρχή τη στήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV ή και AIDS. Προσφέρει πλήθος υπηρεσιών, προκειμένου να υποστηριχθούν οι άνθρωποι που ζουν με HIV, οι οικογένειες, οι σύντροφοι και ο κοινωνικός τους περίγυρος, με κάθε μορφής υποστήριξη (ψυχολογική, κοινωνική, νομική, κλπ.).
Από την αρχή της λειτουργίας του, βασικός στόχος του Οργανισμού, είναι αφενός η εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με τον HIV και το AIDS, κι αφετέρου η στήριξη των οροθετικών, προκειμένου να μην είναι σε ένα περιβάλλον απομόνωσης, φόβου κι εγκατάλειψης.
Διαθέτει γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με τα μοναδικά προγράμματα, την τεχνογνωσία, την επιστημονική κατάρτιση, αλλά κυρίως με το μεράκι των ανθρώπων του, συνεχίζει να δουλεύει εντατικά για την εκπαίδευση και την ενημέρωση του κοινού για ένα θέμα που μας αφορά όλους.
Οι υπηρεσίες του Κέντρου Ζωής προσφέρονται δωρεάν και με απόλυτη εχεμύθεια και σεβασμό στο απόρρητο κάθε προσωπικής πληροφορίας, χωρίς καμία διάκριση ως προς το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την εθνικότητά του κάθε ανθρώπου.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κωστής Χατζημωράκης, Διευθυντής. Στοιχεία επικοινωνίας: Διεύθυνση: Αθήνα: Ιερά Οδός 42, 104 35 – Τηλ: +30 210 7257617, +30 210 7233848  – Email: k.chatzimorakis@kentrozois.gr – Ιστοσελίδα: https://www.kentrozois.gr/

O Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών – Lalibela

O Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών – Lalibela είναι ένα ελληνικό, μη-κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1996 και παρέχει στέγαση, σίτιση, πρόσβαση στην εκπαίδευση και ιατρική φροντίδα καθώς και ηθική υποστήριξη σε ορφανά, άστεγα και απροστάτευτα παιδιά στην Αιθιοπία, ανεξάρτητα από φυλετικά ή θρησκευτικά κριτήρια. Μέσω προγραμμάτων οικονομικής αναδοχής στην Ελλάδα, η Lalibela συμβάλλει στη δημιουργία στενού δεσμού υποστηρικτών και παιδιών καθώς και στην ευαισθητοποίηση γύρω από τις ανισότητες, τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Στα 22 χρόνια δράσης της, η Lalibela έχει υποστηρίξει 1.243 παιδιά σε 8 Κέντρα Παιδικής Φροντίδας στην Αιθιοπία, από τα οποία 422 είναι σήμερα φοιτητές ή απόφοιτοι πανεπιστημίων.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Βερόνικα Πάικου, Γραμματέας ΔΣ. Στοιχεία επικοινωνίας: Διεύθυνση: Κλεισθένους 15, Αθήνα  – Τηλ: +30 3227478,- Email: info@lalibela.gr Ιστοσελίδα: http://www.lalibela.gr/

ΔΙΟΓΕΝΗΣ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ   

Ο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» – Διάλογος Πολιτικής για τα Ναρκωτικά – είναι οργάνωση Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με κύριους στόχους: (α) την προώθηση του διαλόγου για την πολιτική των ναρκωτικών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και αλλαγών στην νομοθεσία με προσανατολισμό στην δημόσια υγεία και στα ανθρώπινα δικαιώματα, (β) τη βελτίωση της επικοινωνίας με εθνικές και διεθνείς αρχές του χώρου των ναρκωτικών και (γ) την παρακολούθηση των εξελίξεων του χώρου τόσο σε εθνικό, περιφερειακό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Η οργάνωση «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση μέσα από δίκτυα συνεργασίας σε Περιφερειακό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, επιδιώκει και προωθεί τη συνεργασία με: τους υπεύθυνους πολιτικούς φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οργανισμούς  – που παρέχουν υπηρεσίες πρόληψης, μείωσης της βλάβης, θεραπείας, και κοινωνικής (επαν)ένταξης – τους υπευθύνους για την επιβολή του νόμου, επιστήμονες, ερευνητικά κέντρα, και την Κοινωνία των Πολιτών.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Σοφία Γαληνάκη,  Στοιχεία επικοινωνίας: Διεύθυνση: Φωκίωνος 8, 105 63, Αθήνα, Ελλάδα – Τηλ: +30 210 3255326 – Email: sofia.galinaki@diogenis.info – Ιστοσελίδα: www.diogenis.info

Μηχανικοί της Γης

Οι Μηχανικοί της Γης είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2008 και έχει την έδρα της στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Βασικός στόχος της οργάνωσης είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας καθώς και η μεταφορά τεχνογνωσίας σε:

  • αναπτυσσόμενες χώρες
  • μη κυβερνητικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εντός και εκτός Ελλάδος

Αντικείμενο της δράσης των Μηχανικών της Γης είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και η συμβολή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη πληθυσμών αναπτυσσόμενων χωρών, μέσω αναζήτησης τεχνικών λύσεων προσαρμοσμένων στις εκάστοτε τοπικές συνθήκες, με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον. Οι ΜτΓ έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα έργων μηχανικού όπως ύδρευση, άρδευση, αντιπλημμυρική προστασία, κτηριακές υποδομές, κ.α. Η οργάνωση δεν απευθύνεται μόνο σε μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά αποβλέπει στην κινητοποίηση και των λοιπών επιστημονικών κλάδων καθώς και κάθε πολίτη που επιθυμεί να συμβάλει στην πραγματοποίηση των στόχων της οργάνωσης. Τα έργα και οι δράσεις της οργάνωσης απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκεύματος ή πολιτικών πεποιθήσεων. Η οργάνωση δεν έχει καμμία σχέση με δραστηριότητα πολιτικών κομμάτων και συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Κωνσταντίνα Ζουμπουλάκη,  Στοιχεία επικοινωνίας: Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 9, 157 80 Ζωγράφος, Αθήνα – Τηλ: +30 210 7724236, Φαξ: +30 210 7722853 – Email: info@engoe.gr

AIESEC

 

Η AIESEC σε μία παράγραφο: “Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος μη-κερδοσκοπικός, ανεξάρτητος και μη-πολιτικός οργανισμός νέων παγκοσμίως και διοικείται αποκλειστικά από νέους 18-30 χρονών. Από το 1948, όραμά της είναι ένας κόσμος με κάθε μορφή ειρήνης και μεγιστοποίηση των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Για να το πετύχει αυτό, σκοπεύει στην ανάπτυξη ηγετικών χαρακτηριστικών στους νέους, προσφέροντάς τους πρακτικές εμπειρίες διαπολιτισμικών ανταλλαγών σε ένα δίκτυο 120+ χωρών.”

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Παναγιώτης Δαυιδ,  Στοιχεία επικοινωνίας: Διεύθυνση:  Ανδρέα Μουστοξύδη 3, Αθήνα – Τηλ:  2117109047 – Email: panagiotis.david@aiesec.net

ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

Η Θετική Φωνή είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού της «Ανοσολογικής  Ανεπάρκειας του Ανθρώπου» (HIV), καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Το 2016 βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη μαζί με άλλες 49 οργανώσεις και φυσικά πρόσωπα από όλη την Ε.Ε. Ο Σύλλογός μας, με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με 420 μέλη και 600  εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, δραστηριοποιείται στην κατεύθυνση της εξασφάλισης καλύτερων πρακτικών πρόληψης, υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας των οροθετικών και ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων και εργάζεται για την κοινωνική αλληλεγγύη και την καταπολέμηση του στίγματος.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γιάννος Λιβανός,  Στοιχεία επικοινωνίας: Διεύθυνση: Αγίων Αναργύρων 13, 10554, Αθήνα – Τηλ:  210 86 27 572 – Email:info@positivevoice.gr