ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (HLPF) και παράλληλες εκδηλώσεις από το GCAP

hlpf2020

Η συνάντηση του Πολιτικού Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη το 2020 ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, υπό την αιγίδα του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC). Περιλαμβάνει την τριήμερη υπουργική συνάντηση του φόρουμ από την Τρίτη 14 Ιουλίου έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 και τις Εθελοντικές Εθνικές Αξιολογήσεις (VNR) 47 χωρών σχετικά με την εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και την πρόοδο επίτευξης της Ατζέντας 2030, από την Παρασκευή, 10 Ιουλίου έως την Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020.

Η ετήσια συνάντηση του HLPF είναι η κύρια πλατφόρμα των Ηνωμένων Εθνών για την παρακολούθηση και την αναθεώρηση της Ατζέντας 2030 για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Εφέτος το θέμα είναι “Επιταχυνόμενη δράση και μετασχηματιστικά μονοπάτια: πραγματοποιώντας την δεκαετία δράσης και υλοποίησης για Βιώσιμη Ανάπτυξη” συμπεριλαμβάνοντας και τους 17 Στόχους σε αντίθεση με άλλες χρονιές.

Στο HLPF 2020, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για το πού βρισκόμαστε στους  Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης υπό το φως των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19. Θα προβληματιστούν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η διεθνής κοινότητα μπορεί να ανταποκριθεί στην πανδημία με τρόπο που θα μας επαναφέρει στο δρόμο για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και να επιταχύνει την πρόοδο κατά τη δεκαετία δράσης και παράδοσης της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19 και των περιορισμών στις συναθροίσεις και στα διεθνή ταξίδια, το Γραφείο ECOSOC έκανε προσαρμογές στη μορφή και το πρόγραμμα του HLPF 2020. Θα χρησιμοποιηθούν διαθέσιμες τεχνολογικές λύσεις για εικονικές συνεδρίες και αλληλεπιδράσεις – συμπεριλαμβανομένων των παρουσιάσεων των Εθελοντικών Εθνικών Αξιολογήσεων (VNRs).

Η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη -ως μέλος του διεθνούς δικτύου GLOBAL CALL TO ACTION AGAINST POVERTY (GCAP), ως μέλος του SDG Watch Europe και ως εταίρος του προγράμματος “Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους”- συμμετέχει και σας προτρέπει να παρακολουθήσετε τις ακόλουθες παράλληλες εκδηλώσεις του Πολιτικού Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

pic

Μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις όπου συμμετέχει η διεθνής κοινότητα οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών για τον ρόλο της και την συνεισφορά της στην κατεύθυνση της επίτευξης της Ατζέντας 2030. Μπορείτε να δείτε την λίστα των εκδηλώσεων HLPF side events jULY2020 και να δηλώσετε την συμμετοχή σας.

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά συμπεριλαμβανομένων όλων των παράλληλων και ειδικών εκδηλώσεων.

 

 logosMESA+EUΤο πρόγραμμα «Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους» έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαική Επιτροπή (European Commission’s Development Education and Awareness Raising (DEAR) programme). Το περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη ότι αντικατοπτρίζει τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.