Γνωριμία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθήνας

Στο πλαίσιο του προγράμματος MURAL που βρίσκεται σε εξέλιξη, και αφορά την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού και της ισλαμοφοβίας, η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη επισκέφτηκε τους χώρους της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθήνας. Η συζήτηση που ακολούθησε, είχε στόχο να εξηγηθούν οι στόχοι του προγράμματος και οι δράσεις του στους εκπροσώπους της Ισραηλιτικής Κοινότητας αλλά και να αναζητηθούν δυνατότητες συνεργασίας. Αντίληψη της Πλατφόρμας είναι ότι οι κοινότητες που πλήττονται από βία και διακρίσεις θα πρέπει να εμπλέκονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με αφορμή τέτοιου είδους προγράμματα, στην αντιμετώπιση των διακρίσεων και των στερεοτύπων που έχει διαμορφώσει η κοινή γνώμη. Η συνεργασία θα συνεχιστεί σε πολλά στάδια του MURAL, καθώς υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκ μέρους της Ισραηλιτικής Κοινότητας.

 

mnimeioΤμήμα του Μνημείου του Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, πίσω από την Εβραϊκή Συναγωγή.

Το πρόγραμμα MURAL έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαική Επιτροπή [Justice Programme (2014-2020) / [Rights, Equality and Citizenship

Programme (2014-2020)]. Το περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη ότι αντικατοπτρίζει τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρόγραμμα MURAL χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Επιτροπή

small eu flag