Εκπαίδευση των facilitators του προγράμματος MURAL στην Πολωνία

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των facilitators του προγράμματος MURAL στην Πολωνία

Από τις 29 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου, η τετραμελής αποστολή της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη παρευρέθηκε στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία, για να συναντηθεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του προγράμματος «Αμοιβαία κατανόηση, σεβασμός και μάθηση – MURAL», ώστε όλοι μαζί να προετοιμάσουν τις επόμενες δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, σε αυτή την εβδομαδιαία, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, συνάντηση, συμμετείχαν εκπροσωπώντας την ελληνική αποστολή, η Χριστίνα Χριστοφόρου Λιβάνη (Project Manager του MURAL), η Μαντώ Μπαμπούλα (Εκπαιδεύτρια), η Αναστασία Π. Βαϊτσοπούλου (Εκπαιδεύτρια) και ο Νάσρουντιν Νιζάμη (Εκπαιδευτής), καθώς και οι αντίστοιχοι εκπρόσωποι των οργανώσεων που συμμετέχουν στο MURAL, όπως η FAITH MATTERS & το Ίδρυμα Tell MAMA από τη Μεγάλη Βρετανία, η Κεντρική Επιτροπή για τη μετανάστευση της Πορτογαλίας, η οργάνωση Stichting Echo Expertisecentrum Diversiteitsbeleid από την Ολλανδία, η οργάνωση TRANSFER από τη Γερμανία και η Δημοτική επιτροπή διαφορετικότητας της Κρακοβίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, λοιπόν, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα ενδυνάμωσης των πολιτών Active Citizens του Βρετανικού Συμβουλίου ώστε να εξοπλιστούν με τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες για να μεταδώσουν και να εφαρμόσουν τους στόχους του MURAL.

Μέσα από μία διαδρομή εξερεύνησης της ταυτότητάς τους, της αξίας και το σεβασμό της διαφορετικότητας και τη σημασία της συλλογικότητας στα πλαίσια των παγκόσμιων και τοπικών κοινοτήτων, απέκτησαν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μεταδώσουν την αξία της αμοιβαίας κατανόησης, του σεβασμού και της ανεκτικότητας στις κοινότητες που βρίσκονται στην Ελλάδα και στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα MURAL.

Μέσα στο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η επόμενη φάση του προγράμματος που αφορά στη διοργάνωση εργαστηρίων με 60 ανθρώπους από τις κοινότητες, που θα κληθούν στη συνέχεια να οργανώσουν και να συμμετέχουν σε δράσεις που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του αντισημιτισμού και της ισλαμοφοβίας.

——————————-

Το πρόγραμμα MURAL έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή [Justice Programme (2014-2020) / [Rights, Equality and Citizenship Programme (2014-2020)]. Το περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη ότι αντικατοπτρίζει τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

small eu flag