Καταδικάζουμε την εμπρηστική ενέργεια στο ATHCHECKPOINT του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ”

Η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη καταδικάζει την εμπρηστική ενέργεια που σημειώθηκε ξημερώματα Δευτέρας 11 Μαρτίου στο ATHCHECKPOINT, κέντρο εξέτασης και συμβουλευτικής για ζητήματα HIV/AIDS και ιογενών ηπατιτίδων του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, οι δράστες εισέβαλαν στο χώρο από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και προκάλεσαν την πυρκαγιά ρίχνοντας βενζίνη. Απέσπασαν δε από την πρόσοψη του κτιρίου τη σημαία με το ουράνιο τόξο που συμβολίζει τον αγώνα των κινημάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την προάσπιση των δικαιωμάτων της, αποκαλύπτοντας τα ομοφοβικά χαρακτηριστικά της επίθεσης.

O Σύλλογος επισήμανε πως μέσα από τη λειτουργία των Checkpoint, πρωτοστατεί «στην εξάλειψη των διακρίσεων, των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων που ωθούν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες στο περιθώριο και απειλούν την κοινωνική συνοχή. Με τον τρόπο αυτό, υπηρετούμε την υγεία θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από την έκφραση, την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά φύλου, τη φυλή, την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την κοινωνική θέση, τη θρησκεία και την οικονομική κατάστασή του».

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην ομάδα της Θετικής Φωνής και βρισκόμαστε κατηγοριματικά απέναντι σε κάθε είδους βία.

«Ο φασισμός είναι το σκοτάδι το οποίο θα πνιγεί στο φως των αξιών μας. Σιγά μη φοβηθούμε»