Έκθεση Φωτογραφίας “African Friends”

IMG_7690Ο διεθνής οργανισμός «Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία» παρουσίασε στο πολιτισμικό φεστιβάλ Cosmopolis 2018 στην Καβάλα  την έκθεση φωτογραφίας «African Friends» με φωτογραφίες από τις αποστολές μελών του οργανισμού στην Αφρική.

Τα μέλη του «Κόσμου χωρίς Πολέμους και Βία» πραγματοποίησαν αποστολές στην Αφρική από το 2001 μέχρι και το 2008. Δημιούργησαν δίκτυα εθελοντών με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση ασθενειών, όπως η ελονοσία, η δυσεντερία και ο HIV, την πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό αλλά και την προώθηση της ενεργής μη-βίας, ως μεθοδολογία δράσης για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και της φτώχειας.

Η έκθεση αποτελείται από 40 έγχρωμες φωτογραφίες, αποτυπώνοντας την ενέργεια και το περιβάλλον των ανθρώπων που ζουν στην Αφρική. Συμμετέχουν με τις φωτογραφίες τους: Όλγα Πατεράκη, Αγγελική Φραγκάκη, Φαίη Γιάνναρου, Νίκος Στεργίου και Εβίτα Παρασκευοπούλου.

IMG_7718

Στόχος μας ήταν να γνωρίσουν την πραγματικότητα της ηπείρου μέσα από στιγμιότυπα της καθημερινότητάς τους, συνδεόμενα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). Ένα διαδραστικό παιχνίδι που βοήθησε στην εξοικείωση των επισκεπτών με τους Παγκόσμιους Στόχους, κλήθηκαν να τοποθετήσουν ένα αυτοκόλλητο με κάποιον από τους 8 επιλεγμένους Στόχους, στην φωτογραφία της προτίμησής τους και να συνδεθεί έτσι η κάθε φωτογραφία, με έναν τουλάχιστον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η συγκεκριμένη δράση επιθυμούμε να βοηθήσει σε δεύτερο χρόνο, την κατανόηση τυχόν σχέσεων που έχουν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) με την πραγματικότητα της χώρας, μέσα από σύγκριση εικόνων που ίσως πλέον βλέπουμε και στα δικά μας αστικά κέντρα.

Πάνω από 1000 επισκέπτες ενημερώθηκαν, πήραν έντυπο υλικό για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και συμμετείχαν στην δράση.

IMG_7618

Η δράση αυτή, συνδέεται με τους εξής Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης:

Print

PrintPrintPrint

PrintPrintPrintPrint

 

 

 

 

 

Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί στην προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων και πρόσφατα παρουσίασε επίσημα την έκθεση προόδου για την εφαρμογή τους. Ο “Κόσμος χωρίς Πολέμους και βία”, όπως και όλες οι οργανώσεις μέλη της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, παρακολουθούν τις εξελίξεις με σκοπό να παρεμβαίνουν, όπου χρειαστεί, για να εξασφαλιστεί η καλύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή τους.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, στο πλαίσιο του προγράμματος “Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους” με την υποστήριξη της ΕΕ.