17 ΜΕΡΕΣ 17 ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 14 – 30 Σεπτεμβρίου 2018

finalbanner_logos

17 ΜΕΡΕΣ 17 ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 14 – 30 Σεπτεμβρίου 2018

Αθήνα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κατερίνη, Λάρισα, Ρόδο, Σέρρες, Χαλκιδική

Η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, με αφορμή τον εορτασμό των τριών χρόνων από την υιοθέτηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και στο πλαίσιο του προγράμματος “Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους”, διοργανώνει, συντονίζει και επικοινωνεί δράσεις Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε όλη την Ελλάδα για 17 ημέρες.

Από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, σχολεία και φορείς εμπνέονται από τους Παγκόσμιους Στόχους και δημιουργούν παιδικά εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, δημόσιες δράσεις, κινηματογραφικές βραδιές, ενημερωτικές ημερίδες, συζητήσεις και εκθέσεις για να προωθήσουν σημαντικές τοπικές αλλαγές σε Αθήνα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κατερίνη, Λάρισα, Σέρρες, Ρόδο και Χαλκιδική. Ταυτόχρονα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου προτρέπουμε τον κόσμο να ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ και να πάρει μέρος στην εκστρατεία #17days17goalsgr, ανεβάζοντας μια φωτογραφία με τον αγαπημένο τους Στόχο, δηλώνοντας πχ: Δεσμεύομαι να αλλάξω την καθημερινότητά μου ξεκινώντας με τον Στόχο 10!#17days17goalsgr

Όλες οι οργανώσεις, τα σχολεία, οι φορείς και οι πολίτες με τη συμμετοχή τους στις 17 Μέρες  17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (#17days17goalsgr ) γίνονται μέλη της διεθνούς συμμαχίας για τους Παγκόσμιους Στόχους #Act4SDGs, η οποία κορυφώνεται παγκοσμίως ανήμερα της επετείου, 25 Σεπτεμβρίου, με προβολή των δράσεων μέσω του SDG Live Studio της Νέας Υόρκης στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι μία συνολική προσπάθεια διάδοσης και διασαφήνισης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης προς τους πολίτες, ένα εργαλείο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον!

 

Πλοηγηθείτε στο αναλυτικό πρόγραμμα των ημερών ανά πόλη:

athens

ΒΕΡΟΙΑthes

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΛΑΡΙΣΑ

ΡΟΔΟΣ

ΣΕΡΡΕΣ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

logosMESA+EUΤο πρόγραμμα «Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους» έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαική Επιτροπή (European Commission’s Development Education and Awareness Raising (DEAR) programme). Το περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη ότι αντικατοπτρίζει τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.