ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΚΥΡΙΑΚΗ 30/9

11:00-12:30 Θεσσαλονίκη…Πόλις πολυπολιτισμική

ΦΟΡΕΑΣ Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ έδρα Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Γρ. Λαμπράκη-Κλεάνθους 57

ΠΡΟΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ 11

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Δημιουργία πολυπολιτισμικού παζλ της πόλης, κατασκευάζοντας ένα «κολλάζ» με χαρακτηριστικά σύμβολα, σημαίες, γράμματα και πρόσωπα που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό της.

Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί δωρεάν στο χώρο του μουσείου στις 30/09/2018. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν τηλεφωνικά συμμετοχή στο ακόλουθο σταθερό τηλέφωνο: 2310 913 047.

Η πόλη μας στο παρελθόν κατοικήθηκε από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου. Ο κάθε πολιτισμός άφησε στην Θεσσαλονίκη το σημάδι του, κυρίως στην διαμόρφωση του πολιτιστικού και πολιτισμικού «ανάγλυφου» της πόλης. Στόχος του προγράμματος μας είναι να μάθουν τα παιδιά πως η πόλη μας, από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, αποτελούσε εστία πολλών διαφορετικών εθνοτήτων, με διαφορετικά πολιτισμικά, θρησκευτικά και γλωσσικά χαρακτηριστικά, οι οποίες ζούσαν αρμονικά μεταξύ τους και συνετέλεσαν στην ανάδειξη της πόλης σε όλους τους τομείς. Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν το πολυπολιτισμικό παζλ της πόλης, κατασκευάζοντας ένα «κολλάζ» με χαρακτηριστικά σύμβολα, σημαίες, γράμματα και πρόσωπα.

Κατάλληλο για παιδιά 7-12 ετών.

Childrens_Museum_Interior 6